Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

De Wilsverklaring

 

 

De wilsverklaring

Het is verstandig om op een vroeg moment na te denken over uw wensen met betrekking tot medisch handelen in de laatste levensfase. Nadenken over het levenseinde is confronterend, maar blijkt een gunstig effect te hebben op de zorg in deze belangrijke periode. Het is belangrijk om deze wensen dan ook tijdig vast te leggen.

Een van de onderdelen van een wilsverklaring is een niet-reanimatie verklaring. Voor meer informatie hierover kijk op de website www.thuisarts.nl en zoek onder reanimatie. 

Een wilsverklaring "beschermt" niet alleen tegen nutteloos en niet zelden leed toevoegend medisch handelen. Misschien nog belangrijker is dat ze werkt als gangmaker van het proces van reflectie op en acceptatie van het naderende levenseinde.

Als handleiding hebben we een voorbeeld van een wilsverklaring opgesteld. Met als doel dat u hierover in gesprek kunt gaan met uw naasten en de huisarts en/of praktijkondersteuner Ouderenzorg.
De wilsverklaring is alleen geldig na een gesprek met de huisarts en opname in uw patientendossier.

 

 

Voorbeeld van een wilsverklaring

Meer informatie over de wilsverklaring

590164